A tejsavó fehérje összetétele

fehérjepor

fehérjepor

A tejsavó fehérje, tejből készül lecsapódásos folyamattal. A tejfehérjék, tejsavó fehérje és a kazein elegendő mennyiségű aminosavat tartalmaznak a test megfelelő működése szempontjából. A savót, mely a sajtok készítésének egyik mellékterméke, hosszú évekig hulladék anyagnak tartották. Ma a gyorsan felszívódó és emészthető fehérjék egyik alapja. Az összetétele és az egyedülálló tulajdonságai miatt a gyártók és a fogyasztók is megkedvelték, ezért a világon az egyik legkeresettebb fehérjeként tartják számon. A fehérjék egyes típusai közti különbség abban áll, hogy az egyes aminosavak hogyan vegyülnek össze konkrét peptidek formájába. A tejsavó fehérjében található aminosavak olyan bioaktív peptideket alkotnak, mint a laktoglobulinok, alfa-laktalbuminok, BSA Bovine Serum Albumin, immunglobulinok, glikomakropeptidek és laktoperoxidáz. Egyéb táplálék kiegészítőkkel összehasonlítva éppen a whey fehérje peptidjei szoktak általában részt venni az immunrendszer támogatásában. Akkor sem kell kétségbe esned, ha esetleg laktózérzékeny vagy, mert a fittproteinpink.hu webáruház kínálatában laktózmentes fehérjepor is megrendelhető!

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!